SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 13a edició: 2012 > Crònica del Cangur 2012 a Palma

Crònica del Cangur 2012 a Palma

dimarts 17 d’abril de 2012, per  cangur

El passat 15 de març de 2012 es celebraren les Proves Cangur al Palma Arena, amb la participació de prop de 2300 alumnes de 48 centres de Palma, Marratxí, Esporles, Sóller, Calvià i Andratx.

De ben prest els alumnes participants s’anaren trobant davant de l’entrada. Hi havia moltes ganes de resoldre els problemes del Cangur i trobar-se amb tants companys de matemàtiques!

L’espera pel començament no fou massa dura, el Palma Arena és un lloc immens per poder parlar una mica abans de la concentració màxima.

I el coordinador de les Proves Cangur donà la benvinguda, amb paraules de reconeixement a l’esforç dels centres i de les institucions públiques i privades. Es donava així el sus a les Proves Cangur 2012.

Any rere any, des del 2007, el Palma Arena emmudeix durant una hora i un quart amb una gran capacitat! No deixa de sorprendre el silenci i la concentració que s’aconsegueix intentant resoldre les 30 qüestions proposades.

Després d’un descans i un berenar merescut els alumnes tornen a entrar al recinte del Palma Arena, ara per participar a una gran gimcana matemàtica. 15 punts de control donaven els problemes encadenats que eren resolts pels equips participants. Una bona estona resolent problemes de diversa dificultat, on es pogué veure que la unió fa la força.

Després d’una estona per corregir tots els problemes entregats, es donà un premi testimonial als centres que varen tenir una participació destacada:

  • CC CIDE
  • IES Son Ferrer
  • CC Sant Josep Obrer I i II

Una vegada acabada la jornada al Palma Arena, tocava arreplegar. Tota aquesta tasca no hagués estat possible a l’ajut inestimable dels alumnes dels estudis de Matemàtiques de la UIB, moltíssimes gràcies!

Ja a l’horabaixa, a la Sala d’Actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB Màrius Serra ens delectà amb una conferència magnífica sobre El plaer del joc verbal.

En aquesta imatge, Màrius Serra amb Josep Lluís Pol, president de l’SBM-XEIX i Ana Belén Petro i Daniel Ruiz, de l’organització de les Proves Cangur a les Illes Balears.

Una jornada ben completa, plena d’activitat matemàtica apassionant!

Respondre a aquest article