SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2024

Illes Balears
25a edició: 21 de març de 2024

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 13a edició: 2012 > Reunió Internacional del Cangur 2012

Reunió Internacional del Cangur 2012

diumenge 30 d’octubre de 2011, per  Miquel Àngel Amengual

Enguany ha estat a Bled (Eslovènia) els dies 19, 20 i 21 d’octubre amb la participació directa de 42 països.

Els eslovens poden presumir de ser percentualment el país mes cangurista del món, ja que és obligatori als nivells educatius corresponents, el president del KSF és d’aquesta nacionalitat i ja fa temps que s’encarreguen de l’espai web de la organització i de la base de dades.

Universitat de Ljubliana
Pont dels carnissers

Tot això feia preveure un èxit en aquesta edició. I així va ser. Totes les discussions sobre els problemes, que es fan per nivells, es dugueren actualitzades al moment via web. Els suggeriments, fins i tot els de presentació de paràmetres, s’actualitzaven immediatament. Tots els informes i les documents de treball amb l’avís respectiu i en temps real. Tot plegat va fer que només empràssim paper per les nostres anotacions particulars i per algun problema de papiroflèxia. Mathias Zeljko, del departament de matemàtiques i informàtica de la Universitat de Ljubliana, fou l’artífex d’aquest muntatge.

Més de 1 000 problemes es reduïren a un centenar, treballant per grups-nivell.

En aquests grups de treball s’intercanvien diferents punts de vista de l’àmplia família que constitueix el KSF. Des de països de l’est d’Europa s’aposta per un cert nivell de càlcul i coneixements algebraics elevats, d’altres països, també europeus i alguns americans, són partidaris de proves més assequibles, deixant la excel·lència dels coneixement per les Olimpíades Matemàtiques, de les quals n’hi ha molts de participants que també hi col·laboren.

Tothom va estar d’acord, però, en que el nivell més alt, el nostre nivell 4 per 2n de batxillerat, obtingué a tots els països resultats massa baixos, amb tota seguretat per ser una prova massa difícil.

En fi, seran els alumnes els que tindran la darrera paraula.

Presentació Xeix
Les delegacions expliquen el Cangur als seus respectius païssos

Amb les proves al pendrive, l’assemblea trià en una ajustada votació, a Marta Berini, de la Societat Catalana de Matemàtiques, per a tres anys més, com a membre de la junta directiva. Enhorabona, Marta!

Enguany les novetats de la família Cangur internacional fou la invitació a Costa Rica i a Sud-àfrica. Aquest darrer país s’incorpora des de la seva pròpia experiència que ve directament del veritable origen, Australià (d’aquí el nom de la prova).

Respondre a aquest article