SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 11a edició: 2010 > Convocatòria de les Proves Cangur 2010

Convocatòria de les Proves Cangur 2010

dimarts 27 d’octubre de 2009, per  cangur

Benvolguts companys i benvolgudes companyes:

Ens adreçam a vosaltres per convidar-vos a la 11a edició de les Proves Cangur a les Illes Balears. Com ja sabeu d’altres anys, les Proves Cangur són un concurs matemàtic per a alumnat entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat, que es realitza a tot el món i en el que any rere any participen milions d’al· lots i al·lotes. L’edició d’aquest any tindrà lloc el proper dijous dia 18 de març de 2010.

L’organització de les proves la du a terme un equip d’unes deu persones voluntàries de la SBM-XEIX, i té com a objectiu fonamental que les Proves Cangur no siguin només una simple prova d’una hora i un quart, sinó també una bona excusa per gaudir d’unes quantes hores amb les matemàtiques.

La nostra idea és continuar amb la dinàmica de les darreres edicions, centralitzant la realització de les Proves Cangur a diferents indrets de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Per tant, tots els centres que vulguin participar hauran de traslladar-se per poder fer les proves.

Una vegada realitzades les proves, els participants podran gaudir d’alguna activitat atractiva sobre les matemàtiques. Sabem que això podrà dur inconvenients per a alguns centres, ja que l’alumnat o els centres s’hauran de fer càrrec del pagament de l’autocar per traslladar-se al lloc on es faran les proves, i també per la gestió de l’activitat extraescolar, segons les normes de cada centre. En aquest sentit, demanam comprensió als equips directius per a l’aprovació d’aquesta activitat. S’ha de tenir en compte la importància i rellevància d’aquesta. De tota manera, ens sembla una acció molt atractiva per als alumnes i potenciadora de les matemàtiques.

El procés d’inscripció canviarà respecte d’altres anys. Fins dia 30 de novembre (inclòs) els centres es podran inscriure a la pàgina web: http://xeix.org/Cangur-2010-Inscripcio-de-centres. En aquesta primera inscripció només s’hauran d’incloure les dades de contacte del responsable del centre per les Proves Cangur 2010.

Una vegada formalitzada aquesta inscripció, farem una reunió amb els professors responsables.

A Mallorca:

  • Zona Inca: dia 10/12/2009 a les 17:00 a l’IES Pau Casesnoves.
  • Zona Manacor: dia 10/12/2009 a les 17:00 al Poliesportiu Miquel Àngel Nadal de Manacor.
  • Zona Palma: dia 10/12/2009 a les 17:00 al CentMat.

A Menorca: dia 11/12/2009 a les 17:00 a l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó.

A Eivissa: dia 14/12/2009 a les 16:30 al CEP d’Eivissa.

Aquesta reunió informativa és obligatòria i essencial per a la inscripció dels centres.

Posteriorment, els centres inscrits podran introduir les dades completes dels participants a la plana web.

Quant a la participació, les Proves Cangur estan obertes a tots els alumnes que vulgui participar, com s’ha fet en totes les ocasions anteriors. Però és important que els alumnes tenguin una predisposició positiva per gaudir de les matemàtiques, i una actitud participativa i respectuosa en tot moment. En aquest sentit, seria molt positiu que els participants coneguessin de quin tipus de prova es tracta i estiguessin il·lusionats en participar. Des de l’organització pensam que un bon mètode per assegurar aquesta coneixença seria convidar- los a fer i entregar al professor o professora responsable alguna de les proves d’anys anteriors.

Per una altra banda, els professors acompanyants hauran de fer-se responsables en tot moment dels seus alumnes, participant activament en les tasques d’organització que prèviament se li assignaran, i vetllant perquè la jornada sigui el més profitosa possible.

Per a l’edició 2010 s’ha acordat que la quota d’inscripció sigui de 2€ per participant, com l’any passat. Aquesta mesura es duu a terme per cobrir una petita part de les despeses: la impressió dels enunciats de les proves, els fulls òptics per a la correcció d’aquestes, l’enviament de les trameses a les diferents illes o les despeses del lliurament de premis. És a dir, aquesta aportació fa possible les tasques organitzatives, que es duen a terme de forma voluntària per tota la gent que hi treballa, professors i organitzadors. Cap persona de l’organització no cobrarà res en cap concepte. A més, la situació actual fa pensar que enguany, l’aportació de capital per part dels patrocinadors pot ser menor.

Per resoldre qualsevol dubte podeu adreçar-vos a l’organització de les Proves Cangur a l’adreça de correu electrònic cangur arrova xeix.org. Animau els vostres alumnes a participar en aquesta vertadera festa de les matemàtiques a nivell mundial!

Salutacions,
L’organització de les Proves Cangur

Adjunta podeu trobar la convocatòria per imprimir

Documents adjunts

Respondre a aquest article