SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 11a edició: 2010 > Crònica de les Proves Cangur 2010 a Inca

Crònica de les Proves Cangur 2010 a Inca

dijous 25 de març de 2010, per  cangur

El passat 18.03.2010 es va celebrar al Palau Municipal d’Esports d’Inca l’onzena edició de les Proves Cangur per als centres de Marratxí, Inca, Pollença i Sineu. Un total de 450 alumnes volien participar a aquestes proves que se celebren a nivell mundial any rere any. Res no ho pareixia a primera hora del matí, quan els alumnes i monitors de l’escola taller Quarter General Luque col·locaven taules i cadires per a tots els participants.

Poc a poc els alumnes s’anaren ubicant al seu lloc corresponent en funció del nivell, marcats per carpetes gentilesa de "Sa Nostra" Caixa de Balears, on els esperaven 30 preguntes de dificultat variada i on s’hauria de posar en marxa el raonament lògic per mirar de superar amb èxit els reptes. El sus el va donar el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Inca, Felip Jerez.

Una vegada que varen berenar, gentilesa de Fires i Congressos de les Illes Balears, els alumnes tornaren al recinte per participar a la novetat d’enguany: una gimcana per equips! Un conjunt de preguntes en les que el treball en equip es valora... Preguntes amb contingut aritmètic, geomètric, d’estimació... Fins i tot esbrinar la longitud i la latitud de la ciutat d’Inca!

Per acabar, el lliurament de premis a càrrec de personalitats de l’Ajuntament, i representants de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia tot un final de festa per aquest dia tan matemàtic.

Respondre a aquest article