SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 12a edició: 2011 > Convocatòria de les Proves Cangur 2011

Convocatòria de les Proves Cangur 2011

dimarts 30 de novembre de 2010, per  cangur

La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX convoca la dotzena edició de les Proves Cangur a les Illes Balears per al proper

dijous 17 de març de 2011

Les Proves Cangur són un concurs matemàtic per a alumnat entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat que es realitza a tot el món i en el que any rere any participen milions d’al· lots i al·lotes.

Aquesta data va ser acordada en la passada reunió de la Comissió Cangur Internacional el passat mes d’octubre a Tblisi (Georgia).

L’organització de les proves a les Illes Balears la du a terme un equip d’unes deu persones voluntàries de la SBMXEIX, i té com a objectiu fonamental que les Proves Cangur no siguin només una simple prova d’una hora i un quart, sinó també una bona excusa per gaudir d’unes quantes hores amb les matemàtiques.

La nostra idea és continuar amb la dinàmica de les darreres edicions, centralitzant la realització de les Proves Cangur a diferents indrets de Mallorca i Menorca. Per tant, tots els centres de Mallorca i Menorca que vulguin participar hauran de traslladar-se per poder fer les proves. A Eivissa i Formentera les Proves Cangur es realitzaran a cada centre participant.

Una vegada realitzades les proves, els participants podran gaudir d’alguna activitat atractiva sobre les matemàtiques. Sabem que això podrà dur inconvenients per a alguns centres, ja que l’alumnat o els centres s’hauran de fer càrrec del pagament de l’autocar per traslladar-se al lloc on es faran les
proves, i també per la gestió de l’activitat extraescolar, segons les normes de cada centre. En aquest sentit, demanam comprensió als equips directius per a l’aprovació d’aquesta activitat. S’ha de tenir en compte la importància i rellevància d’aquesta. La Prova Cangur ens semblen una acció molt
atractiva per als alumnes i potenciadora de les matemàtiques.

El procés d’inscripció canviarà respecte d’altres anys. A partir de la primera setmana de desembre fins dia 20 de desembre, els centres es podran inscriure a la pàgina web: http://xeix.org/Cangur-2011-Inscripcio

Aquesta inscripció tindrà dues passes:

  • En una primera pàgina s’hauran d’incloure les dades de contacte amb el coordinador del centre per les Proves Cangur 2011.
  • A continuació es podran introduir les dades completes dels participants, seguint les indicacions de la mateixa pàgina.

En acabar aquest procés, el coordinador del centre rebrà un correu electrònic amb la confirmació de la inscripció i amb la contrasenya que podrà utilitzar més endavant per fer els canvis que es trobin oportuns (modificació de dades, inscripció posterior d’altres alumnes...)

Per a l’edició 2011 la quota d’inscripció serà de 2€ per participant, com en anteriors edicions. Una vegada inscrits tots els alumnes, s’haurà de fer l’ingrés al compte de Sa Nostra:

2051 - 0080 - 16 - 1070003504

Quant a la participació, les Proves Cangur estan obertes a tots els alumnes que vulgui participar, com s’ha fet en totes les ocasions anteriors. És important que els alumnes tenguin predisposició positiva per gaudir de les matemàtiques, i una actitud participativa i respectuosa en tot moment. Per tot això us preguem que s’inscriguin alumnes que aprofitaran aquesta activitat. En aquest sentit, seria molt positiu que els participants coneguessin de quin tipus de prova es tracta i estiguessin il·lusionats en participar. Des de l’organització pensam que un bon mètode per assegurar aquesta coneixença seria convidar-los a fer i entregar al professor o professora coordinador de centre alguna de les proves d’anys anteriors.

Per resoldre qualsevol dubte podeu adreçar-vos a l’organització de les Proves Cangur a l’adreça de correu electrònic cangur@xeix.org. També podreu trobar les darreres novetats a la pàgina web de les Proves Cangur a les Illes Balears:
http://cangur.xeix.org

Animau els vostres alumnes a participar en aquesta vertadera festa mundial de les matemàtiques!

Adjunta podeu trobar la convocatòria per imprimir.

Documents adjunts

Respondre a aquest article