SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 12a edició: 2011 > Crònica de les Proves Cangur 2011 al Palma Arena

Crònica de les Proves Cangur 2011 al Palma Arena

dijous 24 de març de 2011, per  cangur

Avui fa una setmana que es varen celebrar les Proves Cangur a Palma. Ja de ben prest centenars d’alumnes vinguts de 48 centres de Palma, Marratxí, Calvià, Andratx, Sóller i Esporles començaren a omplir les grades del Palma Arena.

Amb una capacitat per a 5000 persones, el Palma Arena s’omplí de 2471 participants i els respectius seients buits entre cada participant. Poc a poc anaven quedant menys forats a les grades, plenes a vessar de joventut amb ganes de pensar...

A les 9:05 els representants de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera i de la Conselleria d’Educació, Miquel Perelló, donaren la benvinguda a tots els participants, animant-los a passar una bona jornada matemàtica i engrescant-los a exercir una ciutadania activa.

I es donà el sus. A les 9:15 es començà el repartiment de les Proves i en cinc minuts tots el Palma Arena emmudí per les matemàtiques. Tant de silenci i concentració era realment copsador.

A les 10:30 es dóna per acabada la Prova Cangur i comença la tornada dels fulls òptics de resposta. Els participants a continuació pogueren gaudir d’un bon berenar gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Energia.

Una vegada l’energia recarregada, els alumnes es disposaren a participar a la gimcana matemàtica, que en la seva segona edició va incloure tota una sèrie de problemes d’estimació, geometria, aritmètica i lògica... A més d’una pregunta sobre els mateixos participants! Una prova estimulant que mantengué la tensió durant 40 minuts.

L’organització es va trobar amb un petit ensurt: la xarxa wifi no es pogué connectar i els resultats no es pogueren donar al moment. Després d’una setmana de correccions per part dels alumnes voluntaris del grau i la llicenciatura de matemàtiques de la UIB, aquí teniu els sis centres que ho feren millor:

  • CC Jesús María
  • IES Guillem Sagrera
  • CC Sant Josep Obrer II
  • CC Madre Alberta
  • CC La Salle (Palma)
  • CC Virgen del Carmen

Una vegada acabada la gimcana, la jornada matemàtica al Palma Arena acabà amb un fins l’any que vé!


Grup organitzador amb els alumnes voluntaris de la UIB

Respondre a aquest article