SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 12a edició: 2011 > Crònica del Cangur Manacor 2011

Crònica del Cangur Manacor 2011

dijous 17 de març de 2011, per  cangur

Manacor Cangur

Ens trobam al Poliesportiu Municipal Miquel Àngel Nadal de Manacor. Són les 8:00 de dia 17 de març, un dijous molt especial a 50 països del món. També ho serà per als estudiants de la comarca de Llevant i Migjorn de Mallorca.

Res no fa sospitar la frenètica activitat que ho prendrà tot d’aquí a una hora. Fora, el sol dóna treva a una setmana de pluges.

No se sap ben bé com, quasi 600 alumnes prenen per sorpresa les instal·lacions. La complicitat dels seus professors està garantida.

Una cadira, una fusta, un clip, els fulls d’enunciats, el full de respostes, un quadern de SA NOSTRA per fer proves, un bolígraf, una xapa i, sobre tot, un bon capet.

Hora de reposar i desconnectar. Un paquet de galletes amb xocolata obsequi de l’empresa QUELY i aigua de sa Font des Teix.

I tornem-hi. En Miquel Àngel acaba d’enllestir els darrers detalls de la ginkana de problemes contrarellotge.

Els estudiants de matemàtiques de la UIB faran cap en els punts de control. Sense ells fent feina d’ençà d’ahir vespre fins ben tocada la nit, avui no tendríem les cadires ni netes ni col·locades.

I tothom s’hi posa amb una energia que se plega. És el moment del treball en grup.

A les grades representants de cada centre intenten esbrinar què punyetes diu el cartell que en grec ens han penjat els organitzadors.

Em sembla que això ha de tenir alguna cosa a veure amb el càlcul de pi.

Si Arquimedes hagués disposat de les TIC...

Després de fer la mitjana ponderada de tots els grups participants, es fa entrega simbòlicament d’un obsequi al centre que encapçala la classificació de la ginkana: Sant Salvador d’Artà.

Enhorabona a tots els participants que han fet de les matemàtiques una gran festa.

L’any que ve n’hi haurà més!

Respondre a aquest article