SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 21a Edició 2020 > Convocatòria Proves Cangur 2020

Convocatòria Proves Cangur 2020

dimarts 15 d’octubre de 2019, per  Catalina M. Amengual

Es convoca la 21a edició de les proves Cangur 2020, que es durà a terme dia 19 de març del 2020.

En aquesta edició hi poden participar els alumnes de 5è i 6è de primària, 1r i 2n d’ESO (Secundària A), 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat (Secundària B), igual que els alumnes de formació professional amb els nivells corresponents: 1r FPB = 3r ESO, 2n FPB= 4t ESO, 1r CFGM = 1r batx i 2n CFGM = 2n batx.

Convocatòria:
La Comissió Cangur 2020 convoca la Prova Cangur 2020 el dijous dia 19 de març del 2020 en les següents modalitats:

  • Primaria: 5è i 6è.
  • Secundària A: 1r Eso i 2n Eso
  • Secundària B: 3r Eso, 4t Eso, 1r batx, 2n batx, FPB i CFGM

A Primària i Secundària A les proves es faran al propi centre, cada centre les pot organitzar internament de la manera que trobi oportuna.

A secundària B la prova es farà dins la franja horària que estipuli l’organització. I en les seus corresponents.

SEUS a Mallorca:
Campos
Manacor
Inca
Velòdrom (Palma)
Son Moix (Palma)
Calvià/Andratx (pendent de confirmació)

A Menorca, Eivissa i Formentera, la Comissió Cangur vos encoratja a organitzar Seus amb els centres que tingueu més aprop.

Procés d’inscripció:
El procés d’inscripció consta de tres fases. Com que el nombre de centres participants com el nombre d’alumnes va creixent cada any, vos demanam que respecteu els terminis establerts des de la comissió organitzadora.

Fase 1: Inscripció de centre del 20 al 30 de novembre. Heu d’anar a la web d’inscripció: http://www.xeix.org/inscripcio-cangur/ Caldrà indicar un representant de centre (nom i llinatges, correu electrònic, centre, illa) i les dades del centre. Un cop feta la inscripció del centre cal anotar el PIN que es mostra per pantalla, que us serà necessari per inscriure, modificar o consultar dades dels vostres alumnes inscrits, incloses les puntuacions.

Fase 2: Inscripció d’alumnes, una vegada inscrit el centre podeu inscriure els alumnes fins el 15 de desembre. La inscripció dels alumnes d’un mateix nivell s’ha de fer en una sola vegada. Indicant nom, llinatges i nivell educatiu.
Durant el mesos de febrer i març ( inclosa la setmana de després de la prova) es podran modificar els noms dels participants, ja sigui per fer correccions o per substituir un alumne per un altre ( canvis de darrera hora) Un cop feta la inscripció rebreu un correu electrònic indicant el numero de compte, la quantia (Primària,1r i 2n eso és 1€ per alumne; altres nivells 2€ per alumne) i el concepte per tal de poder fer l’ingrés.

Fase 3: Pagament entre el 7 i 15 de gener.

Premis i classificacions:
Els alumnes que participen en les modalitats de primària i secundària A, en tractar-se de proves matemàtiques participatives (no competitives), no apareixeran a cap llistat general de guanyadors.

Els alumnes que participen en la modalitat secundària B hauran de respondre la prova en un full especial per tal de poder-se fer la seva correcció mitjançant un lector de fulls òptics. La correcció corre, per tant, a càrrec de la Comissió, i serà aquesta qui publiqui a la web en un termini aproximat d’un mes després d’haver fet la prova, el llistat amb els millors classificats de cada nivell, els quals reben un diploma i un premi.

Els alumnes premiats de 2n de batxillerat opten, a més, a la distinció del pin de plata, que atorga la Societat Catalana de Matemàtiques a aquells alumnes que han destacat en aquesta prova en totes les edicions anteriors (des de 3r d’ESO fins 2n de batx).

No respongueu a aquest article. En cas de voler comunicar-vos amb nosaltres, enviau-nos un correu cangur (arrova) xeix.org

Respondre a aquest article