SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2024

Illes Balears
25a edició: 21 de març de 2024

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > FAQ’s > Com podem saber si el nostre alumnat ha fet un bon paper si no sabem el (...)

Com podem saber si el nostre alumnat ha fet un bon paper si no sabem el ranking autonòmic?

dimarts 14 de novembre de 2023, per  Pedro Berruezo

Un cop disponibles els resultats, cada centre rep un llistat amb el nombre de punts assolits per cada un dels seus alumnes. A més, des de l’any passat també es publica una visió general dels resultats globals.

No hi ha comparació entre escoles individuals, entre països, comunitats o similars. L’objectiu és donar suport a la "vida matemàtica" a les escoles, per tant, no importa si l’escola veïna obtén millors o pitjors resultats. El bon paper de l’alumnat és l’esforç que fan en contestar les preguntes el millor possible.

Les Proves Cangur han de ser capaces de generar repte a desenes de milers d’alumnes. Per aquest motiu, les preguntes del darrer bloc de cada nivell són realment difícils. Un estudiant estàndard hauria de saber respondre les preguntes del primer bloc.

Les puntuacions oscil·len entre 0 i 150 però no s’han d’interpretar com una puntuació de 0 a 150. Per exemple, haver respost correctament la meitat de les preguntes ja és una bona puntuació.

Respondre a aquest article