SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Relacions amb altres institucions > Resum de la 4a Jornada de Matemàtiques a Barcelona

Resum de la 4a Jornada de Matemàtiques a Barcelona

diumenge 30 de setembre de 2007, per  SBM-XEIX

Ahir (29 de setembre de 2007) tingué lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans la 4a Jornada d’ensenyament de les matemàtiques de Catalunya que, com ja sabeu, organitzaven conjuntament la SCM, la FEEMCAT i l’SBM-XEIX. El tema era el currículum i l’assistència quasi arribà a les 200 persones. Des de Mallorca, hi participàrem 17 persones.

El matí tingueren lloc dues taules rodones en la segona de les quals hi havia de participar Jaume Casasnoves, que no hi pogué assistir aqueixat d’una malaltia sobtada que, sense ser greu, el privà de poder desplaçar-se a Barcelona.

Els temes tractats eren per una part, com s’elabora un currículum i per altra, quins altres factors influeixen també en els continguts dels currículums. El debat se centrà exclusivament en els currículums elaborats pel Departament d’Educació de la Generalitat Catalana. En aquests moments, a més, la dedicació horària de matemàtiques a l’ensenyament secundari obligatori del Principat és la més baixa de l’estat, amb tres hores per curs.

En finalitzar el matí, un grup de persones entre les que hi ha Sílvia Margelí o Josep Rey, ens presentaren la tasca que estan duent a terme per engegar el projecte d’un museu de matemàtiques a Catalunya: el mmaca. Tota una fita. El projecte es troba en fase de redacció, d’observació, i de preparació d’una primera exposició que està previst que sigui itinerant.

La dinàmica de l’horabaixa fou diferent. Quatre ponents ens mostraren la seva feina pràctica en el camp de les matemàtiques, des d’nfantil fins a Batxillerat. Foren Carme Eymerich, M. Rosa Massa, Xavier Mora, Rosa Camps i Berta Barquero.

La nostra societat disposa del document de les jornades en DVD per a aquells que hi puguin estar interessats.

Respondre a aquest article