SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Relacions amb altres institucions > Trobada de Societats a Benicàssim

Trobada de Societats a Benicàssim

dimarts 22 de març de 2011, per  SBM-XEIX

El passat cap de setmana (12 i 13 de març de 2011) tingué lloc a Benicàssim la II Trobada de Societats de parla catalana. Els companys de la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana al-Kwarizmi ens havien preparat un programa ben atractiu on molts d’aspectes (paisatgístics, històrics, matemàtics, gastronòmics...) hi tengueren cabuda.

La grisor del primer dia afavorir un horabaixa de feina ben atapeït i aprofitat a l’alberg del poble. Set temes focalitzaren el diàleg (podeu consultar el document adjunt) on hi eren presents membres de totes les societats i delegacions de Catalunya, Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

Acabada la reunió i la pluja persistent, aprofitàrem per recórrer tot el passeig marítim fins a l’hotel Voramar, on ens presentaren uns àpats deliciosos que ens varen ben calmar la talent. Abans, una coca de Castelló feta de na Maria José i una mica de mistela havien fet les delícies de mitja tarda.

L’endemà fou un dia de muntanya per a molts. El dia es va llevar radiant, amb algunes boires marines que difuminaven la costa. Sobre nosaltres, el massís del desert de les Palmes (dit així pel garballó que hi creix).

Les muntanyes del desert de les Palmes són plegades d’ermites i monestirs. L’objectiu de la nostra caminada era coronar el cim del redol, el Bartolo, de 730 m d’altitud, cobejat per molts de ciclistes amb punts de pendent que poden arribar al 22%! Una pujada que fou senzilla pel dia que acompanyava, pel nostre Cicerone Javier i perquè, ben bé, no començàrem a pujar a peu des d’abaix de tot.

Però segurament allò del paratge que més bé pot agermanar les Societats Matemàtiques de parla catalana és la seva relació amb Fraçois Arago. En efecte, el savi francès però que també parlava català (era nascut a l’Estagell) estigué en aquests paratges duran 6 mesos, per culpa d’un error en l’orientació dels reverbers del puig Major a Mallorca (si Arago hagués tingut un mòbil!)

Per acabar, com no podia ser d’altra manera, els companys de València, Alacant i Castelló ens convidaren a dues paelles, talment el yin-yan de la mar castellonenca. Per repetir!

Documents adjunts

Respondre a aquest article