SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Relacions amb altres institucions > Celebrada la 6a Trobada de Societats de Matemàtiques de parla (...)

Celebrada la 6a Trobada de Societats de Matemàtiques de parla catalana

dimarts 8 de març de 2016, per  SBM-XEIX

El passat cap de setmana (5 i 6 de març) tingué lloc a la Garrotxa la 6a Trobada de Societats de Matemàtiques de parla catalana, amb la participació de la Federació Catalana de Societats de Professors de Matemàtiques (FEEMCAT), la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana (SEMCV Al-Khwarizmi), la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX. També foren convidats el Centre de recursos per ensenyar i aprendre matemàtiques (creamat) i el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA).

Dissabte matí es va dedicar a la visita d’un dels llocs més destacats de la zona, el volcà del Croscat, i a la fageda d’en Jordà, de la mà dels guies professionals del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Després de dinar a l’alberg de la Vall d’en Bas, es dugué a terme la primera reunió de feina de les societats, fent èmfasi en els projectes comuns: la convocatòria del premi Maria Antònia Canals 2016, la jornada conjunta d’educació matemàtica i d’altres qüestions prioritàries per a les entitats.

Al vespre, després d’un sopar de germanor, fou el moment de les "fumeroles": petites actuacions matemàtiques per part de les associacions, que mostraren diferents activitats i propostes lúdiques molt creatives i plenes d’entusiasme.

Diumenge matí es continuà amb una altra reunió, en la que es tractà com a punt únic un projecte que agermana les diferents societats en voltant de l’establiment del metre patró, ja que es dugué a terme fa dos-cents anys precisament als territoris del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears.

Precisament amb aquest motiu la FEEMCAT ha elaborat una placa commemorativa que té prevista d’instal·lar a la font de la Martingala, just per on travessa el meridià de París. Es varen repartir còpies d’aquesta placa a les diferents societats, amb la intenció de que es puguin ubicar a llocs emblemàtics.

En definitiva, unes jornades molt productives que de ben segur es traduiran en nous projectes i activitats matemàtiques en el futur.

Notícies sobre la trobada

Respondre a aquest article