Inici > Agenda de l’SBM-XEIX > Cap a un món lliure d’armes nuclears?
Cap a un món lliure d’armes nuclears?
dimecres 14 de maig de 2014, per
Aquests dijous 15 de maig de 2014, Francesco Lenci, professor de la Universitat de Pisa i membre del Consell Nacional de Recerca italià, impartirà una conferència sobre la situació de les armes nuclears i les conseqüències pel nostre món. La conferència tindrà lloc al CaixaForum Palma (Plaça de Weyler, 3) a les 20:00 h,
Aquesta és la presentació de la conferència:
A 59 anys del Manifest Russell - Einstein ( 955) i 44 del Tractat de No Proliferació (TNP,1970), l’article VI estableix que tota potència nuclear es compromet a celebrar negociacions de bona fe sobre mesures eficaces relatives al cessament d’una pròxima carrera d’armes nuclears i el desarmament nuclear, així com un tractat de desarmament general i complet sota un control internacional estricte i efectiu, després del llarg i desastrós període del president Bush per al control dels acords bilaterals i multilaterals sobre el control d’armaments, l’objectiu del desarmament nuclear sembla finalment de nou, el centre atenció dels Estats Units i la Federació Russa .
Entre les moltes qüestions que s’abordaran en el curt i llarg termini, perquè aquest camí conclogui amb l’eliminació de totes les armes nuclears un dels més urgents és el de l’ enfortiment del règim de no proliferació horitzontal de les armes nuclears. Seria molt important la ratificació del Tractat per a la Prohibició de totes les proves nuclears (CTBT Comprehensive Test Ban Treaty). Aprovat el setembre de 1996 el Tractat que estableix una xarxa de més de dos-cents centres d’observació que poden registrar les proves atòmiques, però encara no està en vigor. Serà només 180 dies després d’haver estat ratificat per un grup de 44 "estats clau". Fins ara, encara alguns dels "estats clau", incloent els Estats Units, Iran, Israel i la Xina no han ratificat el tractat , i la Índia, Pakistan i Corea del Nord que ni tan sols s’han inscrit .
També cal tenir el coneixement que fins i tot si aquests primers passos cap al desarmament Nuclear dels Estats Units i Rússia permetessin arribar a una reducció significativa de les seves accions i propers passos cap a un món lliure d’armes nuclears (Nuclear Armes món lliure , NWFW ) dependria de la capacitat de canviar de negociacions bilaterals a les negociacions multilaterals, la participació de tots els països posseïdors d’armes nuclears . Per aquesta raó, és absolutament necessari "devaluar" les armes nuclears, de fet refutar la idea que la possessió d’armes nuclears és una eina per al "prestigi " i una font de seguretat, denunciar obertament les armes nuclears com a armes de genocidi.
A la mateixa secció
- Taller: "Perquè mesurar en matemàtiques?"
- Conferència: "Més enllà de l’argot i les plantilles: implicacions del canvi curricular en matemàtiques"
- Idees rodones: una nova exposició del CentMat
- Scratch Day 2022
- Conferència: "Competències, experiències i emocions"
- Aniversaris matemàtics
- La orientació de les esglésies de Mallorca
- Presentació de les activitats matemàtiques per al curs 2019-2020
- Conferència: "Itineraris didàctics per a l’ensenyament de les Matemàtiques: el cas de l’àlgebra de 6 a 12 anys"
- Activitats matemàtiques curs 2018-2019
6 Missatges