SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Agenda de l’SBM-XEIX > XIV Jornada didàctica matemàtica d’ABEAM

XIV Jornada didàctica matemàtica d’ABEAM

diumenge 9 d’octubre de 2011, per  SBM-XEIX

El proper dissabte dia 5 de novembre tindrà lloc la XIV JORNADA DIDÀCTICA MATEMÀTICA D’ABEAM a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC (C/. Pau Gargallo, 5, Barcelona).

La jornada inclou 4 ponències per presentar 4 llibres de la col·lecció "El mundo es matemático" i propostes didàctiques a càrrec dels seus autors Jordi Deulofeu (Prisioneros con dilemas y estrategias dominantes), Lluís Artal, Francesc Banyuls i Josep Sales (Hipotecas y ecuaciones; Curvas peligrosas), Joan Gómez (Cuando las rectas se vuelven curvas; Matemáticos espías y piratas informáticos) i Pere Grima (La certeza absoluta y otras ficciones).
Després de l’esmorzar continuarem amb un seguit de ponències que es presenten simultàniament en dos torns. En el primer torn: Recursos TAC i recursos manipulatius a primària, a càrrec de Jordi Payró; Matemàtiques i realitat: Connexions a través de la resolució de problemes i el desenvolupament d’activitats interdisciplinàries, a càrrec de Xavier Gelada; Isometries, sanefes i composició musical, a càrrec de Santi Vilches, Isabel García-Ramos, Antònia Morató i Theofila Santiago; Disseny d’organitzacions didàctiques amb Wiris i Geogebra, a càrrec de Bernat Ancochea. En el segon torn: L’avaluació a primària des de la perspectiva de l’alumnat, a càrrec de Joana Villalonga; Itineraris de Matemàtiques: recobriment curricular amb seqüències didàctiques per a l’aula de secundària, a càrrec de Victòria Oliu, Un exemple metodològic relacionat amb una forma d’entendre l’avaluació a l’ESO, a càrrec de Pilar Figueres i Resolució de problemes amb mitjans tecnològics, a càrrec de Jordi Baldrich.

Per la tarda comptarem amb les presentacions de dos components del grup del MMACA (Museu de MAtemàtiques de CAtalunya): Què ens diuen els miralls?, a càrrec de Manel Udina i Només giren o roden els cercles?, a càrrec de Josep Rey.

L’ICE (Institut de Ciències de l’Educació) de la Universitat Politècnica de Catalunya participa en l’organització i l’assistència dóna dret a obtenir una certificació de 6 hores de formació reconeguda pel Departament d’Educació.

Si us interessa, us hi podeu inscriure a través de l’enllaç que trobareu al nostre espai web on, a més, també podreu trobar el programa on consultar els horaris, breus resums de les ponències i altres detalls referents a la jornada.

Respondre a aquest article