SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Agenda de l’SBM-XEIX > Conferència: "Més enllà de l’argot i les plantilles: implicacions del canvi (...)

Conferència: "Més enllà de l’argot i les plantilles: implicacions del canvi curricular en matemàtiques"

dimecres 3 de maig de 2023, per  SBM-XEIX

El proper dissabte 13 de maig a les 10.30 a la sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda del Campus UIB, dins la cloenda del curs de postgrau de la UIB "Expert Universitari en Matemàtiques de l’Educació Primària", se celebrarà la conferència amb títol

Més enllà de l’argot i les plantilles: implicacions del canvi curricular en matemàtiques

“Indubtablement, els nous currículums han transformat el llenguatge docent, amb termes com a competències específiques, avaluació formativa, pensament computacional i situacions d’aprenentatge, inundant les sales de professors i programacions didàctiques. No obstant això, com afecten aquests canvis a la pràctica a l’aula? Impliquen les modificacions curriculars taules infernals de qualificació? Quan podem dir que una activitat etiquetada com a "situació d’aprenentatge" ho és realment? Per exemple, és necessari un context real i quotidià estricte? Més encara, què és això de "real"?

Malgrat les diferències entre desenvolupaments autonòmics i directrius de les administracions, en aquesta xerrada analitzarem les oportunitats i desafiaments que presenten els nous currículums, assenyalant crítiques, però destacant el seu potencial per a un canvi positiu en l’ensenyament de les matemàtiques. Sense anar més lluny, la inclusió de competències específiques en cada matèria facilita la labor docent, encara que també planteja reptes, com la necessitat de coherència en els criteris d’avaluació associats a aquestes competències. Abordarem aquestes i altres qüestions en un intent per comprendre i aprofitar al màxim les possibilitats que brinden els nous currículums LOMLOE en l’educació matemàtica.”

La conferència serà a càrrec del professor Pablo Beltrán-Pellicer, Professor Titular en l’Àrea de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de Saragossa. Prèviament, ha estat professor de d’ESO i Batxillerat en l’ensenyament públic a Aragó, tasca que ha compaginat amb la investigació en didàctica. És vicepresident de la Societat Aragonesa de Professors de Matemàtiques "Pedro Sánchez Ciruelo" i membre de la Comissió d’Educació de la Reial Societat Matemàtica Espanyola. Ha contribuït en la redacció del currículum de matemàtiques d’educació primària d’Aragó.

L’entrada és oberta i requereix d’inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Respondre a aquest article