SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Agenda de l’SBM-XEIX > Conferència "Otros Algoritmos de las Operaciones Aritméticas"

Conferència "Otros Algoritmos de las Operaciones Aritméticas"

dilluns 27 de març de 2017, per  SBM-XEIX

El proper dissabte 8 d’abril a les 12.00 a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, dins la cloenda del curs de postgrau de la UIB "Expert Universitari en Matemàtiques de l’Educació Primària", se celebrarà la conferència

Otros Algoritmos de las Operaciones Aritméticas (OAOA)

A càrrec del professor Tony Martín, del CEIP La Laguna de Tenerife.

L’entrada és oberta i requereix d’inscripció prèvia a la següent web.

Resum: Fa més de trenta anys que l’educació matemàtica ha canviat, però som molt pocs els i les mestres que ens n’hem temut. Les pissarres de guix o digitals segueixen plenes d’operacions aritmètiques inútils, que ningú no fa fora d’un centre escolar on hagi de calcular. Els professors som uns fenòmens preparant les nines i els nins per al segle XIX ensenyant-los algoritmes tradicionals aliens per complet a la vida quotidiana i que res tenen a veure amb l’aprenentatge significatiu. Dedicam en general el 80 per cent del temps de la classe de matemàtiques a una destresa que després no es farà servir mai, els alumnes no desenvoluparan competències, i perjudica l’aparició, el desenvolupament i la consolidació del càlcul mental.

D’altra banda, se sap des de fa molts d’anys que l’ensenyament i l’aprenentatge d’Altres Algoritmes per a les Operacions Aritmètiques (AAOA) desenvolupen la competència logicomatemàtica: de manera especial el càlcul mental amb nombres petits i la resolució de problemes.

En definitiva, aquesta conferència pretén convidar els assistents a reflexionar sobre les nostres pràctiques a l’aula, i fer-los veure la necessitat d’un canvi de metodologia a la classe de matemàtiques.

Tony Martín fa més de vint anys que aplica noves metodologies en matemàtiques a l’aula, sobretot en l’àmbit de l’aritmètica. És l’impulsor del moviment Otros Algoritmos de las Operaciones Aritméticas (OAOA), que compta amb un elevat nombre de mestres i professors de diversos països involucrats en un ensenyament de les matemàtiques més manipulatiu, comprensiu i actualitzat.

A continuació podeu veure un vídeo d’una de les seves conferències: "Los algoritmos tradicionales de las operaciones aritméticas han muerto pero no han sido enterrados":

Respondre a aquest article