SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Enllaços > Iniciatives educatives > Anton Aubanell: materials de geometria a l’ESO

Anton Aubanell: materials de geometria a l’ESO

dimarts 26 de maig de 2015, per  SBM-XEIX

Sota el títol general de

Orientacions pràctiques per a la millora de la geometria a l’ESO

Anton Aubanell ha publicat, per un costat, una reflexió "teòrica" sobre dificultats amb que ens trobem i possibles línies de millora en l’ensenyament de la geometria i, per l’altre, una mostra de propostes concretes en dos sentits:

  • Activitats geomètriques de tipus experimental que permeten treballar els blocs curriculars de mesura i d’espai i forma d’una manera més viscuda, amb cicles d’experimentació, descoberta i conceptuació.
  • Activitats geomètriques per incorporar als blocs no geomètrics (numeració i càlcul, canvi i relacions, estadística i atzar), estenent així la presència de les idees geomètriques i, alhora, aportant els avantatges de la representació gràfica i la visualització en el treball sobre els continguts no estrictament geomètrics.

En total es presenta una mostra de 60 propostes (algunes amb diverses activitats) de les quals 30 estan descrites molt àmpliament.

Aquesta feina ha estat feta amb la idea que pugui ser útil al professorat en la seva acció concreta a l’aula, unint-se així a l’esforç de molts docents per millorar el treball en geometria.

L’espai web referit és: http://www.xtec.cat/web/curriculum/eso/orientacionsgeometria