SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Enllaços > Iniciatives educatives > Participa en l’experiment d’Eratòstenes

Participa en l’experiment d’Eratòstenes

diumenge 11 de setembre de 2016, per  SBM-XEIX

D’ençà de fa uns anys, la UNESCO i el programa Inspiring Science Education promouen la col·laboració entre centres educatius d’arreu del món per reproduir l’experiment del savi grec Eratòstenes per mesurar el radi de la Terra.

La participació és molt senzilla. Només cal registrar-se (queda, per fer-ho, la setmana del 12 al 18 de setembre) i realitzar, el migdia solar de l’equinocci de tardor (22 de setembre), la mesura de l’ombra d’una barra d’1 metre de longitud.

Trobareu tota la informació a: http://eratosthenes.ea.gr/en

És una senzilla però gran ocasió perquè els nostres alumnes se sentin participants d’un projecte internacional de matemàtiques. (Adjunt trobareu un senzill esquema de l’experiment original per mostrar als alumnes)

IMPORTANT: Per a calcular l’hora oficial del migdia solar en el punt del centre educatiu és més còmode que les pàgines proposades pel projecte internacional, utilitzar la pàgina del Reial Observatori de l’Armada Espanyola. Verificau bé totes les caselles. És molt important canviar la longitud a Est, perquè per defecte la presenta en Oest, i recordar que actualment la hora Oficial UT és +2.

Documents adjunts

Respondre a aquest article