SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Jornades, cursos i concursos > Competició Estadística Europea (ESC) - 2019-2020

Competició Estadística Europea (ESC) - 2019-2020

dilluns 28 d’octubre de 2019, per  SBM-XEIX

S’ha obert la convocatòria de la Competició Estadística Europea, (European Statistics Competition – ESC), iniciativa promoguda conjuntament per l’oficina europea d’estadística, Eurostat, i els instituts d’estadística de diversos països europeus. L’ESC està dirigida a estudiants d’ensenyament secundari i consta de dues fases: una nacional i altra europea.

A l’estat espanyol, l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la Facultat d’Estudis Estadístics (FEE) de la Universitat Complutense de Madrid i la Societat d’Estadística i Investigació Operativa (SEIO) convoquen la fase nacional de la Competició Estadística Europea per a estudiants d’Ensenyament Secundari Obligatori, Formació Professional Bàsica, Batxillerat i Cicles Formatius de grau mitjà. Aquesta competició dóna continuïtat a l’Olimpíada d’Estadística que venia celebrant-se anteriorment.

Els objectius generals de l’ESC són:

  • Promoure la curiositat i l’interès en l’Estadística entre els estudiants.
  • Incentivar en els docents l’ús de nous materials per a l’ensenyament de l’Estadística fomentant l’ús de dades reals i buscant aplicacions dels coneixements estadístics adquirits.
  • Mostrar i apropar el protagonisme de l’Estadística a diferents aspectes de la societat a estudiants i docents, donant-la a conèixer com a estudi universitari.
  • Promoure el treball en equip i la col·laboració per aconseguir objectius comuns.

Els equips que superin la fase nacional podran ser candidats per participar a la fase europea de l’ESC.

El termini d’inscripció per als equips es va obrir el passat 18 d’octubre. Tota la informació sobre aquesta competició està accessible a: https://www.ine.es/esc_es/

Respondre a aquest article