SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > 4 dies de JAEM

4 dies de JAEM

dissabte 11 de juliol de 2009, per  SBM-XEIX

El passat 1 de juliol s’inauguraren les XIV Jornades d’Aprenentatge i Ensenyament de les Matemàtiques, que en aquesta ocasió es celebraren a Girona. Carme Aymerich (segona per l’esquerra) presidenta de la FEEMCAT, Serapio García (tercer per la dreta) president de la FESPM, la batlessa de Girona (tercera per l’esquerra) i Maria Antònia Canals (primera per l’esquerra) entre d’altres, feren els honors.

La primera conferència plenària corregué a càrrec d’Anton Aubanell, qui versà sobre el patrons de longitud i de temps. Una hora magnífica de bon fer i d’entusiasme per la mesura.

El vespre, tingué lloc el primer acte social amb una passejada guiada per la ciutat vella a la vora de l’Onyar, amb una comparsa de gralles i caparrots, sopar i, finalment, una demostració castellera.

El segon dia, ple a vessar de ponències i comunicacions, ens posàrem la camiseta de la societat que ens va dissenyar Jaume Perelló. Sorprengué agradablement i tothom ens identificava "mira, els de la Xeix!".

Una de les visites imprescindibles fou la del Museu de Matemàtiques de Catalunya, el mmaca. Josep Rey (al centre) és la vertadera ànima del museu i conversa amb Fernando Corbalan i Montserrat Torra.

L’horabaixa de passeig tingué Lloret de Mar per escenari. Primer una passejada en barca per la costa brava ens permeté gaudir d’un horabaixa de bona mar.

Després, al restaurant, na Marta Berini feu de mestre de cerimònies amb el grup d’havaneres i convidà a tots els mallorquins i valencians a cantar la famosa "El meu avi" que sortí rodona.

Na Maria Triay i na Catalina Amengual feren cap a la comunicació presentada sobre els nous itineraris en família.

Un dels moments més emotius fou el de la cerimònia de clausura. Tot l’equipasso humà sortí a l’escenari i rebé unes prolongades mamballetes.

I una foto de l’altre equip, el dels mallorquins i mallorquines, que també feu un bon paper amb fins a 5 intervencions. Fins les pròximes a Astúries.

Respondre a aquest article