SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Carlos Gallego in memoriam

Carlos Gallego in memoriam

diumenge 27 de novembre de 2011, per  SBM-XEIX

Avui hem sabut de la mort de Carlos Gallego. Una persona especialment lligada a l’educació matemàtica a les Illes Balears d’ençà de fa més de vint anys.

A través de cursos, seminaris, grups de treball... la majoria impulsats des dels CEPs o des de l’ICE, Carlos Gallego ha estat un educador que ha sabut encoratjar molts de mestres i professors posant en valor la feina diària a les aules. És especialment remarcable la seva tasca en les etapes d’educació infantil i primària.

Des dels primers moments de la creació de l’SBM-XEIX, ja s’establiren vincles de col·laboració que culminaren en trobades de seminaris, les quals tengueren el mèrit d’aglutinar -per primera vegada a les Illes- tot l’ensenyament no universitari en l’àmbit de les matemàtiques, des d’Infantil a Batxillerat.

Per a ell el nostre record i molt sincer agraïment.

Actualització (28/11/2011)

 • Des de la Biblioteca de la Universitat Ramon Llull, on Carlos impartí classes, han fet un petit homenatge, enllaçant les seves obres.
 • Podeu consultar la xerrada que va fer al creamat el 2008: "Alfabetització matemàtica i comunitats escolars".

10 Missatges

 • Carlos Gallego in memoriam Le 27 de novembre de 2011 à 14:12

  Us vull donar les gràcies per escriure aquest post, sou els primers a les illes que publicau la trista notícia, notícia que va passant, de missatge en missatge i de veu en veu, per totes les persones que l’apreciaven i que el tenien com a referent.

  Efectivament fa molts anys que en Carles va començar la seva relació amb les illes, moltes som les mestres que vàrem obrir els ulls a les propostes del seminari La cultura matemàtica de les persones gràcies a ell.

  Des de la meva funció assessora en el CEP d’Inca he tingut la fortuna de conèixer en Carles des de la seva vessant pedagògica però també des de la seva vessant humana i us puc assegurar que ens ha deixat una persona que vivia intensament, amb emoció i entusiasme, el seu magisteri.

  Ha estat tot un luxe conversar amb ell, observar com encoratjava les mestres i com retornava les pràctiques que li presentaven amb l’enriquiment de la seva mirada.

  El vull recordar amb el seu somriure, la seva brillantor en la mirada i amb el seu entusiasme per viure.

  Ha estat un gran mestre per molt de nosaltres.

  Sacramento López Martínez.

  Respondre a aquest missatge

  • Carlos Gallego in memoriam Le 28 de novembre de 2011 à 02:14

   Vaig fer feina amb en Carles durant un temps dins el seminari Repensem les matematiques del CEP de menorca.Va ser un plaer molt gran poder treballar amb ell, tant per el seu saber com per la seva calidesa humana.

   En Carles no morirà mai, perquè sempre estarà dins la memòria i dins el cor de tots els que el vam conèixer.
   Siguis on siguis una besada molt forta
   Catalina Alemany( Menorca)

   Respondre a aquest missatge

  • Carlos Gallego in memoriam Le 28 de novembre de 2011 à 03:38, per  Pere Domenge Sureda

   M’acabo d’enterar de la mort den Carlos. Vaig tenir la sort de ser alumne seu a la a la UIB Ramon Llull (Blanquerna) i que en d’altres ocasions l’he trobat en diferents cursos que ha impartit per les illes.
   Fins sempre mestre.

   Respondre a aquest missatge

  • Carlos Gallego in memoriam Le 28 de novembre de 2011 à 04:54

   Moltes gràcies i descansa en pau.
   Concepción Mateos
   C.P. Antoni Juan Alemany de Maó

   Respondre a aquest missatge

   • Carlos Gallego in memoriam Le 28 de novembre de 2011 à 10:56

    Quan dissabte ens assabentàrem de la mort de’n Carlos, no ens ho podíem creure perquè, durant molts anys, a més de fer-nos costat, encoratjar-nos, donar forma a la nostra pràctica diària... era una persona que transmitia una gran energia i ens donava força per seguir amb la nostra feina; però, sobretot fou un gran amic i una gran persona.

    Com a membre del seminari: Viatge a l’infinit vaig tenir la gran sort de conèixer-lo com a persona i això m’ha aportat molt a la meva vida personal i professional.

    Sempre et recordarem, Carlos.

    Respondre a aquest missatge

    • Carlos Gallego in memoriam Le 2 de desembre de 2011 à 03:35, per  Lys Aldea

     Per la meva feina al CEP de Menorca vaig tenir la gran sort de conèixer-te i d’aprendre de tu una altra manera de mirar les criatures i els seus aprenentatges. També vaig constatar, veient-te, que es pot ser un gran mestre i a la vegada una persona molt amorosa i preocupada pel benestar de tothom.
     Gràcies Carlos

     Respondre a aquest missatge

     • Carlos Gallego in memoriam Le 9 de desembre de 2011 à 02:08, per  CEP de Menorca

      Fa gairebé vint anys que en Carlos va venir per primera vegada al CEP de Menorca. Són moltes les vivències que podem recordar, moltes les experiències i els aprenentatges; el seu mestratge quedarà per sempre a les nostres aules.

      En nom dels professors que en algun moment varen formar part del Seminari "Repensar l’aprenentatge de les matemàtiques" i del mateix Centre de Professors hem penjat un escrit per honrar la seva memòria que podeu consultar a la nostra pàgina web.

      Respondre a aquest missatge

      • Carlos Gallego in memoriam Le 12 de desembre de 2011 à 04:00, per  Dilluns, 12 de desembre

       Durant els cursos 1975-76 al 78-79 vaig tenir un excel·lent professor de matemàtiques, i a vuitè d’EGB un bon tutor. El Carlos va fer entendre a molts alumnes que les mates no són difícils, i de vegades, ens feia cantar cançons de pirates per relaxar la ment.
       També jugava al pati amb nosaltres a "matar": va ser un mestre molt estimat, i totes guardem un gran record d’ell. Això va passar a L’Hospitalet de Llobregat, a l’escola de "La Asunción".
       Anys més tard, quan jo ja era mestra, ens va donar unes petites conferències sobre el pensament i les matemàtiques i em va alegrar poder-me retrobar amb ell.
       M’ha entristit la notícia de la seva mort, però he pogut veure amb admiració, entrant a Internet, la gran tasca que ha fet en el camp de l’educació.
       Hem perdut un gran mestre!!

       Respondre a aquest missatge

       • Carlos Gallego in memoriam Le 27 de desembre de 2011 à 11:22, per  Teresa Jové

        Jo també vaig tenir la sort de ser alumna seva fa mooolts anys. Estimo les matemàtiques fins al punt de que vaig estar temptada a estudiar Ciències Exactes. Mai sabré si jo ja portava el cuc dels números a dins o si va ser ell qui me li va ficar, però és la meva àrea preferida. Ara sóc mestra i he portat a terme tantes de les estratègies que en Carlos em va ensenyar! El recordo tant! Perquè a part de mates ens va ensenyar a ser persones també. Un gran mestre. Des d’aquí i on siguis, el meu homenatge i la meva gratitud pel teu gran mestratge.

        Respondre a aquest missatge

 • Carlos Gallego in memoriam Le 28 de novembre de 2011 à 01:17

  Les persones del seminari de matemàtiques del CEP d’Eivissa també estam molt tristos per aquesta mala notícia. En Carlos sempre serà el nostre referent, recordarem tot el que ens ha ensenyat, ho seguirem treballant i sobretot enyorarem la seva qualitat humana, les seves ganes d’aprendre, de conèixer, d’ajudar...
  Pensam que seria un bon homenatge que tots seguíssim treballant en la seva idea de xarxa, de comunitat que aprén amb i dels altres.
  Susanna Planells Guasch.
  Cati Torres Roig

  Respondre a aquest missatge

Respondre a aquest article