SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Ens ha deixat Eric Woolfson

Ens ha deixat Eric Woolfson

dijous 3 de desembre de 2009, per  Josep L. Pol i Llompart

Ahir (2 de desembre de 2009) va morir Eric Woolfson, compositor, vocalista i fundador del grup The Alan Parsons Project.

Com molta de la gent que ja tenim un bagatge en anys important, el meu primer contacte amb The Alan Parsons Project fou la cançó Eye in the sky que canta Eric Woolfson, del seu disc universal amb el mateix títol (1983). Aquest és un disc on la simbologia matemàtica egípcia hi és ben present.

Per a mi, fou la primera vegada que vaig saber que les diferents parts de l’ull d’Horus eren els inversos de les primeres sis potències de dos. A més, a la introducció instrumental del disc, Sirius, el grup ret homenatge a l’estel alfa de la constel·lació del Canis Maior tan important per a la civilització núbia per poder predir les crescudes del Nil.

Un altre disc memorable és el que dediquen a Gaudí (1987) on la geometria de l’arquitecte català ho empapa tot. Títols magnífics com el Closer to Heaven o l’Inside looking out es poden aplicar perfectament a l’acte de creació matemàtica.

En el Vulture Culture la tercera cançó ens diu que els days are numbers o l’Eric Woolfson ens canta l’evocadora The same old Sun.

Fins i tot l’atzar és present a la seva discografia amb el disc The turn of a friendly card. Un grup per recordar, pensar i somniar.

http://meneame.net/story/fallece-compositor-eric-woolfson-ita
http://www.musicalnews.com/articolo.php?codice=17460&sz=6

Respondre a aquest article