SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Jaume Casasnovas, en la memòria

Jaume Casasnovas, en la memòria

dijous 15 de juliol de 2010, per  SBM-XEIX

Ahir (14-07-2010) ens va deixar el company i amic Jaume Casasanovas.
Soci fundador de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX i Catedràtic d’Escola Universitària de la UIB des de 1994, combinà la seva vida professional i vocacional entre la investigació i la docència.

Només ens cal una mirada a la seva trajectòria vital perquè tot d’una ens venguin al cap compromís i capacitat de treball. Jaume fou un bon investigador del seu camp, la matemàtica borrosa, cosa que avala el seu currículum professional, i treballà intensament en l’altre caire que el defineix: l’educació.

La transmissió del coneixement a les noves generacions, tant específicament matemàtica com en general, ocupà bona part del seu treball intel·lectual. Jaume milità pràcticament tots el fronts en aquest sentit. Catedràtic de Batxillerat, Inspector Tècnic de Batxillerat i Director General d’Educació del Govern Balear durant el quadrienni 1993-1996. Deixà la seva petjada tant en els plans d’estudis de llicenciatura i de grau en matemàtiques, on dissenyà l’especialitat de Matemàtiques per a l’Ensenyament, com en els del Màster en Matemàtiques i del Màster de Professorat de Secundària en l’especialitat de Matemàtiques que tingué lloc el curs passat a la UIB.

Jaume Casasnovas és, sens dubte, un referent en el món de la didàctica a les Illes Balears. El trobarem a faltar.

2 Missatges

 • Jaume Casasnovas, en la memòria Le 16 de juliol de 2010 à 03:24, per  Cesc Rosselló

  De poca gent es pot dir que hagi influït en la societat que el rodeja, ni tan sols mínimament. Den Jaume ho podem dir, bé, jo ho vull dir aquí. Ell va ser l’impulsor, el dissenyador i fins i tot els primers anys el vigilant amb ull crític de l’especialitat de Matemàtiques per a l’Ensenyament de la nostra llicenciatura en Matemàtiques, per la qual han passat (total o parcialment) gairebé tots els graduats dels darrers 10 anys. Això ha estat la clau de l’aparició d’una generació de professors de Secundària amb molt d’entusiasme i amor per la seva matèria que encara tenen un caramull d’anys per endavant per encomanar els seus coneixements i entusiasme als seus estudiants i fer la societat illenca una mica manco anumèrica, i per tant millor.

  I la seva influència en aquest aspecte no acaba en les promocions ja formades o, per transitivitat, en el que aquestes puguin fer (o en el que puguem fer els que hem après darrera ell a ensenyar matemàtiques a la universitat). L’itinerari formatiu de Matemàtiques per a l’Ensenyament al nou grau, o l’especialitat de Matemàtiques al màster de Professorat, tots dos dissenyats per ell, garanteixen que aquesta influència durarà molts anys.

  Respondre a aquest missatge

 • Jaume Casasnovas, en la memòria Le 23 de juliol de 2010 à 01:11

  Gràcies Jaume!
  L’amic Jaume ens ha deixat però amb la seva vida ens lliura el llegat del seu entusiasme per les matemàtiques i per la bona educació. Per aquest motiu el recordarem i anyorarem sempre.

  Claudi Alsina

  Respondre a aquest missatge

Respondre a aquest article