SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Proof: entre la genialitat i la bogeria

Proof: entre la genialitat i la bogeria

divendres 9 de setembre de 2011, per  SBM-XEIX

El proper dia 1 d’octubre a les 21:00, a l’auditori de Peguera, es presenta la nova producció de TIC Teatre, PROVA, dirigida pel també actor Emilià Carilla segons el prestigiós text de l’americà David Auburn. És interpretada per la marratxinera Agnès Llobet, Pedro Mas, Caterina Alorda i el felanitxer Miquel Gelabert.

Es tracta de l’obra Proof de David Auburn i que fou duta a la gran pantalla (molt americanitzada) per Anthony Hopkins i Gwineth Paltrow.

Volem destacar la descripció que en fa la mateixa companyia:

El subtítol és d’allò més suggeridor: "Les matemàtiques fetes emocions". Una frase que és alhora un repte i una declaració d’intencions, ja que l’obra proposa una història emocionalment molt intensa però desenvolupada en un entorn a priori tan poc propici com és l’ambient universitari d’una facultat de Ciències Exactes, poblada per apassionats dels números, de l’aritmètica i de les equacions. Un espai allà on sembla que els càlculs han de substituir les emocions. Però no és així. Es tracta d’una presumpció del tot errònia, segons Carilla, qui assegura que són precisament aquests contrastos, "meravellosament escrits i descrits per l’autor a l’original", els que transmeten les emocions més potents i sinceres, que són aquelles que ara ens volen fer arribar des de l’escenari per remoure consciències i sensibilitats".

Podeu trobar més informació i reservar les vostres entrades a la web de l’Auditori de Paguera.

Podeu llegir la ressenya a: http://www.fanteatre.es/reportatge/202/prova

Aquí teniu les dates i llocs de les representacions següents:

  • 2 d’octubre, 19:00, Auditori Municipal de Felanitx

Respondre a aquest article