SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Un recorregut guiat per l’educació matemàtica a Holanda

Un recorregut guiat per l’educació matemàtica a Holanda

dimecres 22 de juliol de 2009, per  Félix Rodríguez Díaz

El passat mes d’octubre la publicació Correo del Maestro va incloure la traducció al castellà d’un article molt interessant de Marja van den Heuvel-Panhuizen titulat "Educación matemática en los Países Bajos: UN RECORRIDO GUIADO" [1].

L’article, enfocat fonamentalment a l’aritmètica, descriu les característiques principals del sistema holandès d’educació (en matemàtiques). És un sistema amb prestigi internacional (i no només pels resultats a les mediàtiques proves PISA) sinó pel seu punt fort: la seva metodologia d’ensenyament-aprenentatge, que pren com a marc de referència l’Educació Matemàtica Realista (RME), de Hans Freudenthal.

La RME es desenvolupa principalment a l’Institut Freudenthal, centre holandès d’investigació en Didàctica de les Matemàtiques, actualment un dels més importants del món. L’any 2003 també es va inaugurar un Institut Freudenthal als Estats Units.

Podeu llegir també l’arxiu adjunt amb la traducció d’un document, molt esclaridor, d’una matemàtica americana que matricula el seu fill a una escola d’Holanda.

Pròxims esdeveniments de l’Institut Freudenthal:

* 17 - 21 d’agost de 2009: Summer school in science and mathematics education at Utrecht University. (veure flyer)

* 12 - 14 d’octubre de 2009: Realistic Mathematics Education Conference, University of Colorado at Boulder (Segon anunci)

Altres enllaços d’interès:

FIwiki (Wiki de l’Institut Freudenthal)

Grupo Patagónico de Didáctica de las Matemáticas

Per ampliar:

La Contextualización de la matemática en la Escuela Primaria de Holanda
Tesis de Maestría en la Enseñanza de las Ciencias Exactas y Naturales con Orientación en Matemática. Flavia Irene Santamaria. Universidad Nacional del Comahue. Junio 2006.
Disponible a l’apartat "Tesis" d’aquesta web.

Documents adjunts

Notes

[1Marja van den Heuvel-Panhuizen, Mathematics education in the Netherlands: A guided tour. Instituto Freudenthal, CD-ROM para ICME9, Universidad de Utrecht, Utrecht, 2000.

Respondre a aquest article