SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Yakov G. Sinai, premi Abel 2014

Yakov G. Sinai, premi Abel 2014

dimarts 1 d’abril de 2014, per  SBM-XEIX

L’Acadèmia Noruega de Ciències i Lletres ha resolt concedir el Premi Abel 2014 a Yakov G. Sinai, Universitat de Princeton, EUA, i Institut Landau de Física Teòrica, Acadèmia de Ciències de Rússia, «per les seves contribucions fonamentals als Sistemes Dinàmics, la Teoria Ergòdica i la Física Matemàtica ».

El president de l’Acadèmia Noruega de Ciències i Lletres, Nils Chr Stenseth, anuncià dia 26 de març, en els locals de l’Acadèmia a Oslo, al guanyador del Premi Abel 2014. Yakov G. Sinai rebrà el Premi de mans de S.A.R. el Príncep Hereu Haakon Magnus en la cerimònia prevista a Oslo el 20 de maig. El Premi Abel reconeix les contribucions d’extraordinària profunditat i influència en les Ciències Matemàtiques i es concedeix anualment des de 2003. està dotat amb 6 milions d’NOK (uns 750.000 EUR o 1 milió d’USD).

Yakov Sinai és un dels matemàtics més influents del segle XX. Ha aconseguit nombrosos resultats innovadors en la Teoria dels Sistemes Dinàmics, en Física Matemàtica i en Teoria de Probabilitats.

Podeu llegir més a:http://www.abelprize.no/seksjon/vis.html?tid=61096

Respondre a aquest article