SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > El CentMat rep el premi Bartomeu Picornell a la innovació i millora (...)

El CentMat rep el premi Bartomeu Picornell a la innovació i millora educativa

diumenge 24 de juny de 2018, per  SBM-XEIX

El passat dimecres 20 de juny, el Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic CentMat, rebé el premi Bartomeu Picornell que lliurà, en la 4a Edició, el jurat del diari Ara Balears.

Catalina Sbert, membre del jurat i qui feu entrega d’aquest guardó destacà "la seva tasca innovadora, creativa i imaginativa, oferint als centres educatius una extensa gamma de recursos per a l’ensenyament de les matemàtiques."

Josep Lluís Pol recollí el premi en nom de tots els que han fet possible que el CentMat vagi fent la seva tasca. Els professors, professores i mestres des de la seva creació han estat:

Daniel Ruiz Aguilera, Maria Triay Magraner, Magdalena Martí Pons i el mateix Josep Lluís Pol i Llompart. L’any que ve s’afegirà a aquesta família Susanna Morell.

A continuació reproduïm el parlament que llegí el nostre company:

És un honor rebre el premi Bartomeu Picornell que el jurat del periòdic Ara Balears ha atorgat al Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic, el CentMat. Parl en nom de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX que va impulsar el projecte. En nom de l’equip de la Conselleria d’Educació que, ara tot just fa deu anys, hi va creure i va tirar endavant la seva creació. En nom dels mestres i professors que hi hem treballat i que formam la petita família del CentMat. En nom de la Direcció General d’Innovació Educativa que fa dos anys va tornar a obrir les portes del Centre i que farà possible que l’any que ve tornem ser dues persones al capdavant. I, sobre tot, en nom d’una munió de mestres, professores i professors que des del seu dia a dia posen temps i esforç compromesos en la millora de l’educació matemàtica.

Estam convençuts que només des del coneixement profund de la realitat que ens envolta, des del coneixement de les limitacions a les que aquesta mateixa realitat ens sotmet, des del coneixement de tot el que s’ha fet fins ara, només des d’aquest
coneixement podrem prendre consciència d’on som i d’on volem arribar.

És imprescindible i urgent que l’educació matemàtica, com tota l’educació, proveeixi la joventud de les eines necessàries per formar-se com a persones lliure-pensadores en un temps en què es conculca la llibertat d’expressió, un temps en què el valor de la paraula -aquest do que ens fa humans- s’ha devaluat fins a límits inadmisibles, un temps en els que la igualtat de gènere és encara lluny de ser realitat, un temps en què l’èxode i mort diària de persones a la Mediterrània ja no és notícia, un temps en què les lleis es preocupen més de dir-nos què és el que no podem fer que d’emparar i garantir els drets universals de tothom.

Enguany commemoram el centenari de la mort del matemàtic d’origen rus Georg Cantor. Cantor, qui va dedicar bona part de les seves investigacions a estudiar la Teoria de Conjunts i l’infinit, estava convençut que l’essència de les matemàtiques és la llibertat.

Respondre a aquest article