SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > Josep Lluís Pol presenta Patrimoni i cultura matemàtica a les Illes (...)

Josep Lluís Pol presenta Patrimoni i cultura matemàtica a les Illes Balears

dissabte 5 de novembre de 2022, per  SBM-XEIX

Aquests dies s’ha anunciat la publicació del llibre Patrimoni i cultura matemàtica a les Illes Balears (El Gall Editor) del nostre company Josep Lluís Pol i Llompart. L’ex-president de la societat presenta un llibre de divulgació amb cinquanta exemples d’elements naturals, arquitectònics o patrimonials de les nostres illes i la seva relació amb les matemàtiques.

Ha comptat amb la col·laboració de cinquanta persones expertes, una per a cada exemple, que amplien les ressenyes fetes per l’autor. A més, també hi han col·laborat diferents fotògrafs amb les fotografies de cada un dels elements del llibre.

Josep Lluís Pol ha explicat que aquest llibre està íntimament lligat a la secció de la nostra web Cultivar la mirada matemàtica, una iniciativa que va sogir a partir de la conferència inaugural de la Societat Balear de Matemàtiques l’any 2005, feta pel professor Claudi Alsina.

Està previst que el llibre es presenti diumenge dia 13 a Raixa, a les 10:30h. De ben segur que passarem una bona estona llegint-lo i consultant-lo. Des d’aquí donam les gràcies a l’autor, que ens n’ha fet arribar un exemplar per la biblioteca de la societat

Vos compartim alguns articles que han sortit publicat en relació amb el llibre:
- Diario de Mallorca : Josep Lluís Pol: «Las matemáticas están en todo lo que nos rodea» (per Pere Estelrich i Massutí)
- Fora Vila: Un llibre que demostra que les matemàtiques tot ho dominen (per Gabriel Mercè)
- Última Hora: Los secretos matemáticos del patrimonio de las Baleares (per Kike Oñate)


Respondre a aquest article