SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Qui som? > Celebracions > La SBM-XEIX fa un any

La SBM-XEIX fa un any

dimecres 24 de maig de 2006, per  SBM-XEIX

La SBM-XEIX compleix un any d’existència i s’ho paga recordar-ho.
Els primers esforços de la junta gestora es dedicaren a constituir legalment l’associació (estatuts, acta de constitució, registre... paperassa!).

Després vengueren les inscripcions de socis i sòcies. Hores d’ara som a prop de 120 (!) amb representació a les quatre illes.

L’estiu passat es dedicà a preparar la jornada inaugural (que tingué lloc l’octubre) de la qual, gràcies a l’ajut de molta gent, en tenim un record ben agradable.

A partir d’aquí ja s’han començat a remanar les activitats que han de ser pròpies del funcionament normal de la Societat. S’ha desenvolupat un portal web que ja ha rebut les felicitacions d’altres societat més antigues. S’han obert canals de comunicació amb els socies i sòcies (web, correus informatius periòdics, secció de mirada matemàtica) i amb la gent en general (fòrums d’Alexandria i d’Atenes). S’han convocat unes jornades de formació matemàtica en el marc d’un projecte de colaboració entre Secundària i Universitat. S’ha participat a les fires de la Ciència de Mallorca i Eivissa amb un estand propi. S’ha col·laborat en la celebració del dia escolar de les matemàtiques a l’intitut de Santanyí. Ens hem incorporat com a membres de ple dret a la FESPM (Federació Espanyola de Societats de Professorat de Matemàtiques) amb les publicacions, descomptes a les JAEM, informacions, etc. que això suposa.

A més, s’ha posat fil a l’agulla per organitzar la II Jornada de Professorat de Matemàtiques l’octubre que vé (ICE, UIB), establir un conveni de col·laboració amb la UIB i realitzar tota una sèrie de projectes amb alguns ajuntaments (Palma i Marratxí).

La societat vol fer costat a totes les iniciatives que puguin ajudar a difondre les matemàtiques.

Apunta’t i SUMA!

La SBM-XEIX fa un any

Respondre a aquest article