SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Cultivar la mirada matemàtica > Matemàtiques i electricitat

Matemàtiques i electricitat

diumenge 10 de febrer de 2013, per  Maria del Mar Pérez Ferrer

Etiquetes: Geometria

Aquesta fotografia és d’una torre elèctrica de gelosia d’acer, la funció de la qual és fer de suport dels conductors elèctrics aeris de les línies de transmissió d’energia elèctrica. Una gelosia és una estructura reticular formada per la interconnexió i entrecreuament de barres, formant unitats triangulars, de manera que així s’evita que hi hagi moltes flexions en l’estructura. Un exemple molt conegut on trobem aquest tipus d’estructura és a la piràmide del Louvre.
A classe, aquesta fotografia es podria emprar per parlar de les figures planes i, a més ens dona peu a proposar als alumnes una petita recerca sobre que són les estructures en forma de gelosia i quina funció tenen, que és la que s’ha dit anteriorment, evitar flexions en l’estructura.
També es podria aprofitar per parlar de l’energia elèctrica, del voltatge, de torres d’alta i baixa tensió, canvis d’unitats, de la conductivitat de materials, etc. Temes més relacionats amb la física i la química, és a dir, útils per tractar la interdisciplinarietat.

(Article proposat des del Màster de Professorat de Secundària, UIB)

Respondre a aquest article